PATRICK WALKER TRIO

UK, Croatia

Nedelja 26.06.2016. (21.30 h)

Patrick Walker trio je muzički sastav osnovan 2013. godine u Zagrebu. Članovi sastava su muzičari koji dolaze iz različitih bendova i muzičkih pravaca, a spojio ih je interes za irsku tradicionalnu muziku. Repertoar tria čini veselu i brzu instrumentalnu plesnu muziku (Irish jigs & reels), pevljive ljubavne balade i vesele poskočice iz Irske.

Patrick Walker – violina (fiddle), gitara, vokal
Hrvoje Sudar – gitara, buzuki, vokal
Ivan Bilić – irske flaute, vokal

Patrick Walker poznat je kao virtuozni violinista i gitarista. Rođen je 1963. godine u blizini Šefilda, dok danas živi na relaciji Šefild – Zagreb. Patrick svira tradicionalnu irsku, country, jazz i rock muziku, a u Velikoj Britaniji nastupa s jazz bendom The Dizzy Club. Kao solo izvođač ima i vlastito muzičko veče u jednom od šefildskih pubova.

Hrvoje Sudar (1983), u Hrvatskoj je poznat kao gitarista bendova Flogiston i Slip, zatim i kao multiinstrumentalista u etno sastavu Vuge. Nakon prolaska kroz razne muzičke žanrove, zaustavio se na irskoj muzici, u kojoj je našao drugi način razmišljanja u sviranju gitare, ali i svoje muzičko “ja”. Ipak, uz irsku tradicionalnu muziku aktivno se bavi i hrvatskom, makedonskom i bosanskom, kao član bendova Pät i Remetski tamburaši i Puce.

Ivan Bilić bavi se sviranjem tradicionalne traverso flaute i irskih frulica već desetak godina, uglavnom po sastavima koji izvode irsku tradicionalnu muziku, poput Mrs. Ferris Pighouse Collection, Slip i Tri Fir, a danas svira i srednjevjekovnu muziku u ansamblu Forfaitz. Znanje i veštine stekao je pohađajući muzičke seminare u Italiji, Austriji i Irskoj.