O festivalu

19 godina putovanja kroz muziku sveta

Etnofest je world music festival koji se od 2004. godine održava na Paliću i u Subotici. Tokom ovog perioda, na Letnjoj pozirnici i Velikoj terasi na Paliću smo ugostili mnoga poznata regionalna imena world music-a, ali i slušali muziku sa svih meridijana: Vlatko Stefanovski trio (Makedonija), Orthodox Celts (Srbija), Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble (Hrvatska, Italija, Slovenija), Braća Teofilović (Srbija), Ebo Taylor & The Afrobeat Academy (Gana, Nemačka), Garifuna Collective (Belize), BaBa ZuLa (Turska), La Troba Kung-Fu (Španija), Fatima Spar und die Feedom Fries (Austrija, Turska, Bugarska, Srbija, Ukrajina), Tariqa (Maroko, Mađarska) i mnogi drugi. Na festivalu često emitujemo dokumentarne filmove o muzici sveta, organizujemo izložbe, fotografske, filmske i muzičke radionice.

Etnofest 2022

Skromnog smo mišljenja, da je Etnofest već bezmalo 20 godina u muzičkom smislu, najbogatiji događaj koji Subotica ima. I najkvalitetniji. U kontinuitetu i nepokolebljivo insistiramo na muzičkom profesionalizmu. Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez namere podilaženja ili prilagođavanja trenutnim društvenim pa i političkim trendovima.

 

Etnofest je u isto vreme muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu world music-a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan termin za ovaj muzički poližanr na našem jeziku. Ovaj put, festival se održava samo na Velikoj terasi na Paliću, počinje u petak 24. juna 2022. godine. U dve koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz nekoliko zemalja (Srbija, Izrael, Belgija, Austrija, Italija, Zimbabve), a Etnofest Vas ovaj put vodi muzičkim stazama koje donose neobičnu muziku Indije i Afrike, ali i muziku Balkana i Panonskog basena koja nas okružuje.

Foto galerija

Arhiva festivala