MIŠKO PLAVI TRIO

Serbia

Subota, 24.06.2017, 20.30

Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista, saradjujući sa bendovima Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, i dr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu karijeru. Od 2000. godine izvodi program “Music Around the World”, sa kojim je održao preko 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album pod nazivom “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a,vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Srdjan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovac, K2, Zana, Dragoljub Djuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Program koji ovaj trio izvodi u okviru 14. Etnofesta, sačinjen je od autorskih numera, ali i obrada poznatih standarda (npr. Libertango) i hitova svetskih izvođača poput Steve-ja Wondera, grupe Cream, Milana Mladenovića… Odličan zvuk i vrsni muzičari na sceni. Ne propustite!

Milivoje Petrović a.k.a Miško Plavi – harmonika
Vasil Hadžimanov – klavijature
Srđan “Johnny” Dunkić – bubnjevi