O festivalu

Etnofest je world music festival koji se od 2004. godine održava na Paliću i u Subotici. Tokom ovog perioda, na Letnjoj pozirnici i Velikoj terasi na Paliću smo ugostili mnoga poznata regionalna imena world music-a, ali i slušali muziku sa svih meridijana: Vlatko Stefanovski trio (Makedonija), Orthodox Celts (Srbija), Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble (Hrvatska, Italija, Slovenija), Braća Teofilović (Srbija), Ebo Taylor & The Afrobeat Academy (Gana, Nemačka), Garifuna Collective (Belize), BaBa ZuLa (Turska), La Troba Kung-Fu (Španija), Fatima Spar und die Feedom Fries (Austrija, Turska, Bugarska, Srbija, Ukrajina), Tariqa (Maroko, Mađarska) i mnogi drugi. Na festivalu često emitujemo dokumentarne filmove o muzici sveta, organizujemo izložbe, fotografske, filmske i muzičke radionice.

Etnofest 2020

Usled situacije sa pandemijom koja nije zaobišla ni naš grad, ovogodišnji događaj organizujemo u skromnim okolnostima. Bez učešća stranih umetnika na koje ste navikli tokom svih ovih godina, ali i dalje sa vrhunskim programom koji su pripremili umetnici iz Republike Srbije. Na programu su koncerti na kojima će se čuti fado muzika, savremene interpretacije etno zvuka lokalnih autora, ali će na sceni biti i umetnici koji su proputovali čitav svet…

Još samo ove godine ne festivalu ćemo imati prisustvo savremenih trubadura, putujućih world music izvođača koje je okupilo Udruženje Etnofest u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Belgije, Francuske, Mađarske, Srbije i Ukrajine, u okviru projekta “Trubaduri 2020”. Ovaj projekat se realizuje pod okriljem programa Kreativna Evropa.

Festival se ovaj put održava u dva dana: tokom provog, u petak 16. oktobra 2020, umetnici putuju vozom između Subotice i Sombora i sviraju na železničkim stanicama. Drugog dana, u subotu 17. oktobra 2020, održavaju se koncerti u letnjem bioskopu Abazije na Paliću, od 13.00 – 18.00 časova.

Festival impresum

Organizator festivala je Udruženje Etnofest, koje tokom novembra organizuje još i festival savremenog jazz-a i eksperimentalne muzike – Jazziré.
Generalni pokrovitelj festivala: Grad Subotica.
Partneri festivala: Program Kreativna Evropa, Infostud, Infrastruktura železnice.
Medijski partneri: Hvala svim medijima, naročito subotičkim internet portalima, lokalnim televizijama i radio stanicama što prate festival.

Produkcioni partneri: Audio Solutions, G.I. Priroda i društvo Subotica.

Umetnički direktor festivala: Dejan Vujinović
Stage management: Audio Solutions.
Receprcija, backstage i volonterski servis: Ivana Rađenović.
Festivalski fotografi: Nikola Lučić i Edvard Molnar
Grafički dizajn: Leonid Pilipović (dizajn logoa za 2020); Kornelia Nagy (2018, 2019); Laslo Antal (2009-2016).
Web dizajn: Etnofest tim.

© Copyright 2004 - 2019 Etnofest